Historien om GISSEGUTT
3små kje....
En januardag 2007 kom tiden for kjeing for den flotte danskimporterte geita "Høgholt´s Giselle". Hun var frem til kjeing en ganske reservert dame. Vi holdt derfor god avstand og lot henne få fred. Det resulterte i 3flotte kje, 2bukker og et geitkje. Desverre ble ikke navlen til kjeene dyppet i jod, noe som skulle få leie følger. Det oppdaget vi dagen etter, et av kjeene stod og prøvde å die, men bare skrek og skrek. Han fikk etterhvert melk fra flaske, og hjelp til å komme over kneika-trodde vi....
Jaja, så naive.... Almentilstanden hans gikk veldig ned, dyrlege ble kontaktet og han fikk pencillin. Nå trodde vetrenæren at ting skulle ordne seg.. Gisse er på dette tidspunkt i skrekkelig dårlig form, lungebetennelse, diare, leddbetennelse, uttørket, vil ikke suge og VELDIG VARM.
Ny dyrlege, grunnet vaktskifte og massive doser pencillin+++
Tok han inn i hus i kasse med varme, holdt og koste masse med han, ga 5ml vann vekselvis 5ml geitmelk hver 15-30min HELE kvelden og natta. Dette ble gitt med lita engangsprøyte i munnen, for drikke selv ville og orket han vel ikke.
VELDIG trett ble "mamma" etterhvert, men det viktigste var at veskebalangsen ble bedret, mengden drikke kunne økes utpå neste dag og intervallene mellom fôring ble noe økt.
Her må det nevnes at vi fikk KJEMPE støtte av dyrlegen hele tiden, selvom han nok hadde sine tanker om at dette var produksjonsdyr osv
Jeg fallt fullstendig for denne tøffe lille fighteren som på er tidspunkt ikke engang kunne stå selv.
Og når hjertet er med....fornuften kutter ut og det er utrolig hva man kan greie. Diare en kom jo etterhvert under kontroll, veldig bra at de er enmaga mens de er helt små, dermed fantes effektivt middel mot dette.
Her er Gisse alt på bedringens vei...han var veldig dårlig en tid! Legg merke til opphovnet kne.
TAPPER GUTT!
Vel, som dere forstår, han ble bedre og bedre. Men sjelden har vel en slik liten fyr måtte gjennom mere behandling enn denne.
Veien videre var også lang, han drakk ikke selv fra flaske før han var flere uker.
Han fikk en "romkamerat" og de ble som "limt" til hverandre.
Høy, kraftfôr osv tok også tid og tilvenning, men når han nå engang begynte, så gikk alt bra.
Her har han vokst litt, en skikkelig kosebaby...
OG ALT ENDTE GODT....
Pr idag er han min "maskot", han er stor og fin, går flott i flokken og virker som en glad gutt. Nå har han fyllt 1år, og står lite tilbake for de andre.
Eneste varige men er en litt annerledes gange grunnet forandring i forkne.
Dyrlege har for lengst "friskmeldt" han, og synes han ble flott!!!!
Moren het jo Giselle, så kallenavnet ble Gisse eller Gissegutt, når man roper dette her, ja da kommer ALLE springende.
Vil du se han på andre foto som "stor" så vil du nok finne han igjen på de andre sidene...
Fornøyd!
STOR GUTT SOMMER 2007!
Her er han ca 7mnd.
Gissegutt.